Over ons

Wij zijn An en Mark. We hebben twee kinderen en wonen samen met onze honden en paarden in de landelijke, groene gemeente Oudsbergen. Onze honden en paarden zijn onze passie en ons lang leven. 

We stellen Oudsbergen Dogs graag aan u voor als een kleinschalige hondenfokkerij. We fokken regelmatig een nestje met onze Rhodesian Ridgebacks en Amerikaanse bulldoggen. De pups laten we met de grootste aandacht en liefde opgroeien totdat ze verhuizen naar hun nieuwe, warme thuis.

   

Hoe het fokken allemaal begon…

Onze Amerikaanse bulldog ‘Hoomer’ was oud en versleten. Na al die mooie jaren samen hoefde hij niet af te zien, het was mooi geweest en hij sliep zachtjes in. Enkele maanden later waren we klaar om ons nieuw pupje te verwelkomen. Het was ‘Maya’, een mooie Amerikaanse bulldog teef. We kochten haar in Nederland met in het achterhoofd de optie om ooit met haar te fokken. Toen ze 4 jaar was hebben we haar laten testen op enkele erfelijke gebreken. Ze werd gezond verklaard en later dat jaar werd ze moeder van 7 gezonde pups. De verleiding om een pupje bij te houden was groot maar ons verstand vertelde ons dat het beter was om dit niet te doen. Achteraf hadden we spijt van onze beslissing en dus besloten we dat Maya opnieuw moeder mocht worden en dat we deze keer wel een pup zouden bijhouden. Zo gezegd, zo gedaan. Maya werd opnieuw gedekt en we hielden een pup van dit nest bij. Deze 2 prachtige nestjes waren voor ons een mooie en positieve ervaring. De fijne tijd dat de pups hier opgroeiden, de fantastische baasjes waar de pups naartoe gingen en het aangename contact na verkoop van de pups maakt dat we veel voldoening halen uit het fokken met onze honden. 

 

Vandaag hebben we enkele Amerikaanse bulldoggen en Rhodesian Ridgebacks. Ze leven samen met ons in en rondom het huis. Onze honden zijn allemaal getest op de meest voorkomende erfelijke aandoeningen, waarvoor deze rassen gevoelig zijn. Allemaal zijn ze gezond! We zijn hier erg dankbaar voor! Met onze honden fokken we niet om ze gewoon te vermenigvuldigen, we trachten ze te verbeteren. Ons doel is om pups te fokken met een goed karakter die gezond zijn en een mooi uiterlijk hebben. 


We fokken volgens de regels van Sint Hubertus (FCI). 

Onze pups worden met de grootste zorg grootgebracht. We vinden het heel belangrijk dat de pups een zo goed mogelijke start in het leven krijgen. Onze pups groeien op in een huiselijke omgeving. In de eerste weken van hun jonge leven besteden we veel aandacht aan de socialisatie van de pups maar ook aan de keuze van nieuwe puppy eigenaren.